सरकारी नौकरी|Sarkari-Naukari |Govt. Examinations: corporation bank
To subscribe Sarkari-NaukriGuru job Alert for free sms

ON Sarkari-NaukriGuru

at 9870807070
Showing posts with label corporation bank. Show all posts
Showing posts with label corporation bank. Show all posts

Saturday, August 20, 2011

Corporation Bank Probationary Officers Exam. - 2011


English Language 


(Exam Held on 16-1-2011)

Directions—(Q. 1 to 5) Rearrange the following five sentences (1), (2), (3), (4) and (5) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them—
(1) “What is waste of my tax money”, I thought, walking past the people having free Californian Chardonnay.
(2) “Speak to her”, he said, “She's into books”.
(3) The friend who had brought me there noticed my noticing her.
(4) In late 2003, I was still paying taxes in America, so it horrified me that the US Consulate was hosting a “Gallo drinking appreciation event”.
(5) Behind them, a pianist was playing old film tunes, and a slim short woman was dancing around him.

1. Which of the following would be the FOURTH sentence ?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
(E) 5
Ans : (C)

2. Which of the following would be the FIRST sentence ?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
(E) 5
Ans : (D)

3. Which of the following would be the FIFTH (LAST) sentence ?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
(E) 5
Ans : (B)


4. Which of the following would be the SECOND sentence ?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
(E) 5
Ans : (A)

5. Which of the following would be the THIRD sentence ?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
(E) 5
Ans : (E)

Directions—(Q. 6 to15) In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

The Right of Children to Free and Compulsory Education (RTE) Act, 2009, which came …(6)… effect in April this year, is meant to transform the education sector and take India closer to the goal of universal schooling. But with admissions to the new academic session just …(7)… the corner, it is fast becoming clear that …(8)… well-intentioned ideas into …(9)… will take some doing. For a start, the guidelines for admissions under the RTE prohibit schools from conducting any sort of student profiling. The stress on a random yet justifiable admission process means that schools will have to resort to something as quirky as a lottery system. However, leaving admission to a good school to pure …(10)… will only incentives manipulations, defeating the very essence of RTE.

The main problem facing the education sector is that of a resource crunch. The provisions for ensuring universal access to education are all very well, …(11)… we have the infrastructure in place first. Brick and mortar schools need to precede open admission and not the …(12)… way around. In that sense, legislators' assessment of ground realities is …(13)… target when they endorse the closure of tens of thousands of lowcost private schools for not meeting the minimum standards of land plot, building specifications and playground area as laid out in the RTE Act. Instead of bearing down …(14)… on private schools for failing to conform to abstract bureaucratic criteria, efforts to bring about universal education should focus on upgrading and expanding the existing government school infrastructure to accommodate all. Only then can we ensure the much-needed supply-demand …(15)… in the education sector.

6. (A) with
(B) for
(C) on
(D) into
(E) in
Ans : (D)

7. (A) around
(B) near
(C) into
(D) about
(E) reaching
Ans : (A)

8. (A) forming
(B) translating
(C) having
(D) taking
(E) framing
Ans : (B)

9. (A) affect
(B) ideas
(C) practice
(D) concept
(E) procedure
Ans : (C)

10. (A) benefit
(B) merit
(C) chance
(D) basis
(E) method
Ans : (C)

11. (A) unless
(B) until
(C) executed
(D) provided
(E) exercised
Ans : (D)

12. (A) other
(B) any
(C) two
(D) differ
(E) after
Ans : (A)

13. (A) on
(B) of
(C) often
(D) taken
(E) off
Ans : (E)

14. (A) soft
(B) more
(C) less
(D) only
(E) hard
Ans : (D)

15. (A) need
(B) equilibrium
(C) expectation
(D) attempt
(E) aspects
Ans : (B)

Directions—(Q. 16 to 25) Read each sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is (E). (Ignore errors of punctuation, if any.)

16. The President has denied (A) / that the economy is in recession (B) / or was go into one (C) / despite a spate of downcast reports. (D) No error (E)
Ans : (C)

17. The angry at being (A) / left out of the bonanza (B) / is palpable among (C) / employees of the organization. (D) No error (E)
Ans : (E)

18. His comments came after (A) / the research group said that its (B) / consumer confidence index were (C) / slumped to its lowest level. (D) No error (E)
Ans : (C)

19. If all goes well, (A) / the examination scheduled for next month (B) / is all set to be completely free (C) / from annoying power cuts and disruptions. (D) No error (E)
Ans : (A)

20. There are just too few trains (A) / for the ever-grow (B) / number of passengers (C) / in the city. (D) No error (E)
Ans : (B)

21. The buzz at the party was (A) / that a famous (B) / filmstar and politician, would (C) / probable drop by for a while. (D) No error (E)
Ans : (D)

22. The Opposition disrupted proceedings (A) / in both Houses of Parliament (B) / for the second consecutive day (C) / above the plight of farmers in the country. (D) No error (E)
Ans : (D)

23. In response to the growing crisis, (A) / the agency is urgently asking for (B) / more contributions, to make up for (C) / its sharp decline in purchasing power. (D) No error (E)
Ans : (E)

24. The tennis player easy through (A) / the opening set before her opponent, (B) / rallied to take the final two sets (C) / for the biggest victory of her young career. (D) No error (E)
Ans : (A)

25. Aggression in some teenage boys (A) / may be linkage to overly (B) / large glands in their brains, (C) / a new study has found. (D) No error (E)
Ans : (B)

Directions—(Q. 26 to 35) Read the following passage carefully and answer the questions given below it. Certain words/phrases have been printed in bold to help you locate them while answering some of the questions.

A new analysis has determined that the threat of global warming can still be greatly diminished if nations cut emissions of heat-trapping greenhouse gases by 70% this century. The analysis was done by scientists at the National Centre for Atmospheric Research (NCAR). While global temperatures would rise, the most dangerous potential aspects of climate change, including massive losses of Arctic sea ice and permafrost and significant sea-level rise, could be partially avoided.

“This research indicates that we can no longer avoid significant warming during this century,” said NCAR scientist Warren Washington, the study paper's lead author, “But, if the world were to implement this level of emission cuts, we could stabilize the threat of climate change”, he added." Average global temperatures have warmed by close to 1 degree Celsius since the pre-industrial era. Much of the warming is due to human-produced emissions of greenhouse gases, predominantly carbon dioxide. This heat-trapping gas has increased from a pre-industrial level of about 284 parts per million (ppm) in the atmosphere to more than 380 ppm today. With research showing that additional warming of about 1 degree C may be the threshold for dangerous climate change, the European Union has called for dramatic cuts in emissions of carbon dioxide and other greenhouse gases.

To examine the impact of such cuts on the world's climate, Washington and his colleagues ran a series of global studies with the NCAR - based Community Climate System Model (CCSM). They assumed that carbon dioxide levels could be held to 450 ppm at the end of this century. In contrast, emissions are now on track to reach about 750 ppm by 2100 if unchecked. The team's results showed that if carbon dioxide were held to 450 ppm, global temperatures would increase by 0.6 degrees Celsius above current readings by the end of the century. In contrast, the study showed that temperatures would rise by almost four times that amount, to 2.2 degrees Celsius above current readings, if emissions were allowed to continue on their present course. Holding carbon dioxide levels to 450 ppm would have other impacts, according to the climate modelling study.

Sea-level rise due to thermal expansion as water temperatures warmed would be 14 centimetres (about 5.5 inches) instead of 22 centimetres (8.7 inches). also, Arctic ice in the summertime would shrink by about a quarter in volume and stabilize by 2100, as opposed to shrinking at least three-quarters and continuing to melt, and Arctic warming would be reduced by almost half.

26. Why has the European Union called for dramatic cuts in carbon dioxide and greenhouse gas emissions ?
(A) As global warming is not an issue of concern
(B) As the temperatures may rise almost by an additional one degree and this may lead to severe climate change
(C) As the NCAR has forced the European Union to announce the cuts
(D) As all the nations have decided to cut emissions of carbon dioxide
(E) None of these
Ans : (B)

27. What would not be one of the impacts of cutting greenhouse gas emissions ?
(A) Temperatures will stop soaring
(B) Ice in the Arctic sea would melt at a slower pace
(C) The rise in sea level would be lesser
(D) All of the above would be the impact
(E) None of these
Ans : (D)

28. What would be the impact of unchecked greenhouse gas and carbon dioxide emissions ?
(A) The temperature would rise from the current temperature by 2.2 degrees Celsius
(B) The sea-level would rise by about 5.5 inches
(C) The arctic ice would stabilize by 2100
(D) The arctic ice would reduce by one-fourth
(E) None of these
Ans : (A)

29. What can be the most appropriate title of the above passage ?
(A) A study of the rise in water level
(B) A study of rise in temperatures
(C) A study of the effects of greenhouse gas emissions
(D) A study of the Arctic region
(E) A study of change in seasons
Ans : (C)

30. Which of the following statements is true in context of the passage ?
(A) At present the carbon dioxide emission is about 284 ppm
(B) The carbon dioxide emissions will be about 450 ppm at the end of this century if unchecked
(C) The carbon dioxide emission was about 380 ppm during the pre-industrial era
(D) The carbon dioxide emissions will be about 750 ppm at the end of this century if unchecked
(E) None of these
Ans : (B)

31. What does the scientist Warren Washington mean when he says “we could stabilize the threat of climate change” ?
(A) Climate change can be stopped completely
(B) Climate change can be regularized
(C) Climate change and its effects can be studied extensively
(D) The ill-effects of the change in climate can be minimized
(E) None of these
Ans : (D)

32. Why did Washington and his colleagues conduct a series of studies ?
(A) Because they realized that the temperature increase was almost about 1 degree
(B) So that they could stabilize the climate change
(C) So that they could help the European Union in cutting the carbon dioxide emissions
(D) Because they found out that the greenhouse gas emissions could be cut by 70%
(E) None of these
Ans : (E)

33. What would be the impact of holding the carbon dioxide level at 450 ppm at end of this century ?
(1) Global temperatures would increase by 0.6 degrees Celsius.
(2) Arctic warming would be reduced by half.
(3) Thermal expansion will stop completely.
(A) Only (1)
(B) Only (1) and (2)
(C) Only (2) and (3)
(D) All the three (1), (2) and (3)
(E) None of these
Ans : (B)

Directions—(Q. 34 to 37) Choose the word which is most similar in meaning to the word printed in bold as used in the passage—

34. DRAMATIC
(A) unprecedented
(B) thrilling
(C) spectacular
(D) effective
(E) feeble
Ans : (D)

35. SHRINK
(A) contract
(B) physician
(C) wither
(D) shrivel
(E) reduce
Ans : (E)

36. PREDOMINANTLY (A) clearly
(B) aggressively
(C) mainly
(D) firstly
(E) faintly
Ans : (C)

37. MASSIVE
(A) tall
(B) tough
(C) total
(D) little
(E) severe
Ans : (C)

Directions—(Q. 38 to 40) Choose the word which is most opposite in meaning to the word printed in bold as used in the passage.

38. SIGNIFICANT
(A) substantial
(B) miniscule
(C) incoherent
(D) unimportant
(E) irrelevant
Ans : (D)

39. OPPOSED
(A) resistant
(B) against
(C) favouring
(D) similar
(E) agree
Ans : (D)

40. DIMINISHED
(A) created
(B) rose
(C) increased
(D) lessen
(E) finished
Ans : (B)

Directions—(Q. 41 to 45) Which of the phrases (A), (B), (C) and (D) given below each sentence should replace the phrase printed in bold in the sentence to make it grammatically correct ? If the sentence is correct as it is given and no correc tion is required, mark (E) as the answer.

41. Although scared of heights, she gather all her courage and stood a top the 24-storey building to participate in the activities.
(A) gathered all her courage
(B) gathered all courageous
(C) gather all courageous
(D) is gathered all courage
(E) No correction required
Ans : (A)

42. Naturally, with everything gone so well for them, it was time for celebration.
(A) go so well
(B) going so well
(C) gone as well
(D) going as well
(E) No correction required
Ans : (B)

43. The ban was imposed by the state's commercial taxes department last Friday after protests by a certain community, which had threat to burn cinema halls screening the controversial movie.
(A) had threats of burning
(B) had threated to burn
(C) had threatened to burn
(D) had threatened to burning
(E) No correction required
Ans : (C)

44. Rakesh, an avid football player who captained his team in school and college, will inaugurate the match tomorrow in Pune.
(A) will be inaugurate
(B) is inauguration
(C) will inaugurating
(D) is inaugurate
(E) No correction required
Ans : (E)

45. At a musical night organized for them, the artistic side of the doctors came as forward, as they sang beautifully and made the evening truly memorable.
(A) come forward
(B) come to the fore
(C) came to the forth
(D) came to the fore
(E) No correction required
Ans : (D)

Directions—(Q. 46 to 50) Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank which best fits the meaning of the sentence as a whole.

46. Behaving in a …… and serious way, even in a …… situation, makes people respect you.
(A) calm, difficult
(B) steady, angry
(C) flamboyant, tricky
(D) cool, astounding
(E) silly, sound
Ans : (A)

47. Alongwith a sharp rise in ……, a recession would eventually result in more men, women, and children, living in ……
(A) crime, apathy
(B) fatalities, poor
(C) deaths, slums
(D) unemployment, poverty
(E) migrations, streets
Ans : (D)

48. The government has …… to provide financial aid to the ones …… by severe floods in the city.
(A) desired, troubled
(B) promised, havoc
(C) failed, affected
(D) wanted, struck
(E) decided, ill
Ans : (C)

49. An airplane with …… passengers on board made an unscheduled …… as the airport to which it was heading was covered with thick fog.
(A) irritable, slip
(B) faulty, stop
(C) variety, halt
(D) tons, wait
(E) numerous, landing
Ans : (C)

50. Deemed universities …… huge fees, but have not been successful in providing …… education to our students.
(A) collect, maintaining
(B) pay, better
(C) ask, good
(D) charge, quality
(E) demand, quantitative
Ans : (D)

Wednesday, June 8, 2011

CORPORATION BANK CLERKS 2009 SOLVED PAPER





Corporation Bank Clerk Recruitment Exam.,
Solved Paper (Based on Memory)
With Answare Hints


Paper Year 2009
Section : 
1: Reasoning Ability and Numerical Aptitude 100Que
2: English Language 50 Que
3: Clerical Aptitude 50 Que

 If this Pdf is Useful to You DOWNLOAD HERE

Corporation Bank Clerk Exam English Solved Paper







Corporation Bank Clerk Exam., 2010
(Held on 12-9-2010)
English Language 

Directions—(Q. 1–10) Read the following passage carefully and answer the questions given below it. Certain words are printed in bold to help you to locate them while answering some of the questions.

There were three big fish living in a beautiful lake by the city. They were very close friends. All three of them were very different from one another. The first fish believed in fate. He thought things cannot be changed and what has to happen will happen, no matter what. The second fish was intelligent. He thought he knew how to solve a problem with his intelligence. The third fish was the wise one. He thought long and hard before acting.

One day, the fish were happily playing around in the water when the wise fish overheard a fisherman talking to another. “Look at that one, what a big fish… This lake is full of big fish. Let us come back tomorrow and catch them.”

On hearing the news, the fish hurriedly swam to his friends. “Let us get out of this lake before those fishermen come back. I know of a canal that can take us to another lake.” The intelligent fish said “I can take care of myself if the fishermen come.” The fish who believed in fate said “whatever has to happen will happen, I was born in this lake and I am not going to leave it. “The wise fish did not want torisk his life and so he took the route through the canal and left his friends.

The fishermen came back the next day and cast their nets. They caught many fish along with the two friends who stayed behind. The intelligent fish acted as if he was dead and escaped. The fishermen threw him back into the lake with all the other dead fish that were caught in the net. However, the fish who believed in fate was caught and killed.

1. Why did the fishermen come back to the lake the next day ?
(A) To admire its beauty
(B) To catch the nice big fish
(C) To take a break
(D) To count the fish
(E) None of these
Ans : (B)

2. Why did the wise fish leave the lake ?
(A) He overhead the fishermen talking about catching them
(B) He was tired of living in the lake
(C) He had a fight with his friends
(D) He was asked to leave by the Head fish
(E) None of these
Ans : (A)

3. How did the intelligent fish save his life ?
(A) He pleaded with the fishermen to let him go
(B) He escaped to another lake
(C) He jumped off the net
(D) He pretended to be dead
(E) None of these
Ans : (D)

4. What shocking news did the wise fish give his friends ?
(A) That he did not want to be friends with them any more
(B) That he was sick and dying
(C) That he had overheard the fishermen’s plans of catching them
(D) That he wanted to leave the lake
(E) None of these
Ans : (C)

5. How did the wise fish escape ?
(A) By taking a ride on the fishermen’s boat
(B) By pretending to be dead
(C) Only (A) and (B)
(D) From the canal
(E) None of these
Ans : (D)





6. What is the moral of the story ?
(A) Always listen to your friends
(B) Slow and steady wins the race
(C) Follow the crowd
(D) Intelligence is stronger than power
(E) None of these
Ans : (E)



Directions—(Q. 7-8) Choose the word which is most nearly the SAME in meaning as the word printed in bold is used in the passage.

7. Close
(A) Near
(B) Best
(C) Determined
(D) Secure
(E) Good
Ans : (B)

8. Route
(A) Road
(B) Lane
(C) Path
(D) Side
(E) Direction
Ans : (C)

Directions—(Q. 9-10) Choose the word which is most opposite in meaning of the word printed in bold as used in the passage.

9. Cast
(A) Release
(B) Retrieve
(C) Laid
(D) Scattered
(E) Sorted
Ans : (B)

10. Risk
(A) Disrupt
(B) Endanger
(C) Save
(D) Disturb
(E) Gamble
Ans : (C)

Directions—(Q. 11–15) Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is (E) i.e., ‘No Error’. (Ignore the errors of punctuation, if any.)

11. I am not scared (A) / to be travelling (B) / in the dark (C) / alone at night. (D) No Error (E)
Ans : (B)

12. The elevator in the building (A) / is under repair, (B) / we regret for (C) / the inconvenience caused. (D) No Error (E)
Ans : (E)

13. I am thinking (A) / you were aware (B) / of the rules and regulations (C) / before joining. (D) No Error (E)
Ans : (A)

14. The father divided (A) / the property equally (B) / between his son (C) / and daughter. (D) No Error (E)
Ans : (D)

15. I knows a very good doctor (A) / in my village (B) / who will be able to (C) / cure your disease. (D) No Error (E)
Ans : (A)

Directions—(Q. 16–20) Pick out the most effective word from the given words to fill in the blanks to make the sentence meaningfully complete.

16. The judge used his ………… in settling the matter.
(A) know
(B) tactics
(C) discretion
(D) brains
(E) bias
Ans : (B)

17. The reward was shared ………the members of the cricket team.
(A) among
(B) for
(C) to
(D) against
(E) between
Ans : (A)

18. One has to be very …………during the monsoons as the road becomes slippery.
(A) smart
(B) cautious
(C) presentable
(D) prepared
(E) healthy
Ans : (B)

19. The captain is very ………… of his cricket team.
(A) pride
(B) good
(C) eager
(D) proud
(E) strict
Ans : (D)

20. The boy was rewarded for his ………… behaviour.
(A) pleasing
(B) best
(C) good
(D) neat
(E) correct
Ans : (C)

Directions—(Q. 21–25) In each question below four words which are lettered (A), (B), (C) and (D) have been printed, of which, one word may be wrongly spelt. The letter of that word is the answer. If all the four words are correctly spelt, mark (E) i.e., ‘All Correct’ as the answer.

21. (A) Courier
(B) Compress
(C) Accept
(D) Venture
(E) All Correct
Ans : (E)

22. (A) Discretion
(B) Expensive
(C) Cancelled
(D) Unsucessful
(E) All Correct
Ans : (D)

23. (A) Consenses
(B) Methodical
(C) Ledger
(D) Luxury
(E) All Correct
Ans : (A)

24. (A) Beautiful
(B) Obedient
(C) Knowlege
(D) Dimension
(E) All Correct
Ans : (C)

25. (A) Essential
(B) Priority
(C) Abundance
(D) Happiness
(E) All Correct
Ans : (E)

Directions—(Q. 26–30) Rearrange the following six sentences (1), (2), (3), (4), (5) and (6) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.
(1) The wise man told them to cut down the tree and divide the fruits between themselves.
(2) Ram and Sham were best of friends.
(3) Ram was very hurt. “He would let Sham take ownership of the tree rather than cut it down”.
(4) One day, they had a dispute among themselves regarding the mango tree.
(5) On hearing this, the wise man declared Ram the rightful owner of the mango tree.
(6) They went to the wise man in the village to solve their problem.

26. Which of the following should be the first sentence after the rearrangement ?
(A) 2
(B) 5
(C) 3
(D) 6
(E) 1
Ans : (A)

27. Which of the following should be the second sentence after the rearrangement ?
(A) 6
(B) 2
(C) 4
(D) 5
(E) 3
Ans : (C)

28. Which of the following should be the fourth sentence after the rearrangement ?
(A) 1
(B) 2
(C) 5
(D) 3
(E) 4
Ans : (A)

29. Which of the following should be the fifth sentence after the rearrangement ?
(A) 2
(B) 5
(C) 1
(D) 3
(E) 4
Ans : (D)

30. Which of the following should be the sixth (last) sentence after the rearrangment ?
(A) 1
(B) 5
(C) 6
(D) 3
(E) 2
Ans : (B)

Directions—(Q. 31–40) In the following passage, there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

Long time ago, there lived a group of rats under a tree …(31)…. One day a group of tigers in search of water passed that way and …(32)… the homes of the rats. As a result, many of them were crushed to …(33)… The king of rats decided to …(34)… the tiger king and requested him to use another route.

The tiger king …(35)… to this and took another route to the water, so the lives of the rats were …(36)…. One day, a group of …(37)… came to the forest and trapped the tigers in huge nets. Then, the tiger king suddenly remembered the king of …(38)…. He summoned one of the tigers of his herd which had not been trapped to go and …(39)… the king of rats.

On listening to the tiger, the king of the rats took his entire group of mice and they cut open the nets which …(40)… the tiger herd. In this way the tigers were set free by the rats.

31. (A) Silently
(B) Mildly
(C) Destructively
(D) Coldly
(E) Peacefully
Ans : (E)

32. (A) Infested
(B) Destroyed
(C) Built
(D) Contaminated
(E) Entered
Ans : (B)

33. (A) Fall
(B) Powder
(C) Sleep
(D) Death
(E) Torture
Ans : (D)

34. (A) Approach
(B) Teach
(C) Serve
(D) Lure
(E) Said
Ans : (A)

35. (A) Rejoiced
(B) Agreed
(C) Convinced
(D) Ignorant
(E) Tempted
Ans : (B)

36. (A) Saved
(B) Ruined
(C) Harmed
(D) Numbered
(E) Troubled
Ans : (A)

37. (A) Friends
(B) Fishermen
(C) Animals
(D) Hunters
(E) Kings
Ans : (D)

38. (A) Elephants
(B) Tigers
(C) Rats
(D) Forest
(E) City
Ans : (C)

39. (A) Address
(B) Glorify
(C) Banish
(D) Rescue
(E) Contact
Ans : (E)

40. (A) Touched
(B) Housed
(C) Fascinated
(D) Exposed
(E) Trapped
Ans : (E)

Labels

2011 (6) Accont (1) Accountant (6) Administration (1) Advisor (1) AirIndia (1) Allahabad bank (3) AMIE in Electrical (1) Analyst (1) ANDHRA PRAGATHI GRAMEENA BANK (1) Andra bank (1) APCOB (1) Architect (2) Army (4) Artisan (1) Assistant (14) Assistant Jobs (3) Assistant Managers (5) assistent Manager (1) ASSOCIATE BANK (5) Associates (1) Attendant (1) Authority (3) Automobile (1) Ayurveda (1) Bangalore (1) Bangaluru (2) bank (131) Bank Jobs (2) bank of Baroda (1) BANKING AND COMPUTER AWARENESS (1) Bankof Baroda (7) BE/Btech (2) BEL (2) Bharatiya Reserve Bank Note Mudran Private Limited (1) BHEL (5) Bihar (3) Board (4) book (13) BSNL (1) Budget (4) Bureau (1) CA-ICWA-Finance (5) Career makers (6) CBI (2) CEERI (1) Central bank of india (1) Chandigarh (1) chemical (2) Chemist (1) Chemistry (1) Chennai (2) Chhattisgarh (1) Civil (4) civil services (1) Cleark (1) clerk (61) clerks (2) College (3) Commerce (1) Commission (2) computer book (2) Conservator (1) Constable (3) Constable in Civil Police (1) Consultant (2) ContractJob (14) Coordinator (2) corporation bank (3) countriees (1) Court (2) Court-Master (1) Credit Officer (3) CS (2) CSIR (5) Curator (1) Customer (1) Data Base Administrators (1) Data Entry Operator (1) Delhi (3) Demonstrator (1) Dena bank (2) Dental (3) Director (5) District (2) Draughtsman (1) DSSSB (1) Economics (1) Economics Servy (3) EDCIL (1) Education (3) Electrical (7) Electrical and Electronics (1) Electrician (1) electronics (5) Engg.-Diploma (10) Engineer (14) Engineering (52) english (6) Environmental (1) ESIC (2) Examination (12) Executive (9) Faculty (6) federal bank (1) Financial awarness (2) Fire (2) Fireman (1) Food (2) Forest (2) G.K. (10) GAIL (2) GATE (2) Gen.Awarnes (23) Geologist (1) Geology (3) Geophysicist (1) gk (9) Govt Jobs (1) Graduate (1) Gramin (2) Gujarat (1) HAL (1) Haryana gramin bank (1) Havildar (1) HDCCB (1) Head (1) Health (1) High Court (4) HLL (1) Hospital (1) HP (3) HR (4) Hyderabad (2) Hydrology (1) IB (1) IBPS (4) ICSI (1) IDBI bank (1) IIM (1) IIT (1) IL (1) Indian bank (2) INDIAN OVERSEAS BANK (3) Industrial Engineering (2) Inspector (1) Institute (6) Instructor (1) Instrumentation (2) Instrumentation and Electronics Engineering (1) Insurance (3) intrest rate (1) IOC (1) iocl (1) ISRO (2) IT(Computer) (12) ITI-Apprentice (6) jaipur thar gramin bank (1) Jharkhand (2) JK (1) Jobs for BE/B.Tech (2) Jobs for CA (1) Jobs for ICWA (1) Jobs for MBA (1) Jobs for ME/M.Tech (2) Jobs in BECIL (1) Jobs in Delhi (2) Jobs in IIA (1) Jobs in NMGB (1) Jr. Engineer (3) Jr. Engineering (1) Judge (1) Judicial (2) Junior Engineer (1) Junior/ Senior Project Officer (2) kalinga Gramya Bank (1) Karnataka (3) Kerala (1) Kerela (1) Kolkata (3) Latest (5) Law (7) Legal (4) legal service officer (1) Librarian (2) LIC (2) Line Attendant (1) Lokshabha (1) M.P. (1) M.Sc. (1) Magezine (10) Maharashtra (2) Management Trainee (3) Managemet (1) Manager (18) Manipur Rural Bank (1) Marketing (3) Marketting Executives (1) Markting appitude (9) Mathematics (1) MAZAGON DOCK LIMITED (1) MBA (4) MBBS (4) MCA (7) MCD (1) Mechanic (1) Mechanical (6) Medical (4) MIS (1) MP (5) MP Power DISCOMS (1) MT (2) Mumbai (2) Music (1) nabard (1) NAC (1) Navodaya (1) Navy (1) NEERI (1) Noida (1) North-East (1) NTPC (2) Nurse (2) obc (1) office assistant (2) Office-Assistant (4) OFFICER (25) Officer Jobs (1) Oil (1) Online (39) Operator (2) Orissa (2) PA-PS (1) Paper (34) Parliament (1) PAWAN HANS HELICOPTERS LIMITED (1) Peon (2) PFCL (1) Pharmacist (1) Pharmacy (1) Physiotherapist (1) Planner (2) PNB (9) PO (48) Police (2) Power (6) Power Engineering (1) pratiyogita darpan (3) Principal (1) Production (1) Project (5) Project Asst Level II (1) Project Engineers (1) PSC (7) PSU jobs (4) Public- (1) Public-Sector (27) Pune (1) Punjab (5) Rajasthan (9) rajasthan gramin bank (1) RBI (3) Reasoning (10) REC (1) Registrar (1) Relashonship (1) Research (2) Resident (1) Result (2) RPSC (5) SAI (1) SAIL (2) sample paper (4) SBI (9) sbi Associate (2) School (1) Science (1) Scientist (4) Security (2) Senior Consultants (1) Society (2) SOCIO - ECONOMIC (1) solved paaper (28) solved paper (15) Space (1) Special Drive (1) Specialist (4) sport (1) Sports (1) SSC (6) Staff Assistants (1) Statistics (2) Steno (3) Stenographer (1) Supervisor (1) Tamil Nadu (1) Teacher (6) Technical (9) Technician (5) Technology (1) Telecom (2) Tips (1) TN (1) Trainee (7) Translator (1) Transport (3) TTA (1) Tutor (2) Typist (1) UBI (1) Uco bank (3) UIA (1) UNION BANK OF INDIA (4) Unioun Budget 2011 (3) University (2) UP (2) UPSC (1) Uttarakhand Police (1) vijaya bank (2) Walk-in (6) Warehouse (1)

Facebook Badge